SloganDienst 15-03-2020 en het coronavirus


De afgelopen dagen hebben we als oudsten intensief contact gehad inzake het coronavirus. We hebben vooreerst gemeend de dienst door te laten gaan in overeenstemming met de richtlijnen van de overheid en het RIVM.

We hebben nu besloten om de dienst van 15 maart 2020 niet door te laten gaan. Hiervoor zijn een aantal redenen te noemen:

  • Het blijft lastig om te zeggen dat er geen problemen zijn als we onder de 100 personen blijven
  • Nagenoeg alle kerken om ons heen gaan dicht (heeft dit een aanzuigende werking?)
  • We willen niemand in gewetensnood brengen om zich verplicht te voelen om te komen
  • Hebben we hierin ook geen voorbeeld functie??

Tot nader bericht betekend dit dat er geen gezamenlijke diensten zullen zijn vanuit de E.G.S.. Wat betreft de bidstond en de kringen kunnen deze vooreerst doorgaan in onderling overleg.

Op deze korte termijn kunnen wij jullie geen alternatieven bieden vanuit de E.G.S. We houden de ontwikkelingen in de gaten en zullen enkele alternatieven overwegen. Hiervan worden jullie op de hoogte gehouden.

Een alternatief  is natuurlijk om een dienst te volgen via de diverse mediakanalen, er zijn veel kerken die te volgen zijn via You tube o.i.d.

Laten we nu ook op de zondagochtend tijd vrij maken om God te aanbidden en aan te roepen. Zoals eerder geschreven is paniek niet nodig maar waakzaamheid gewenst.

Psalm 27 vers 14 zegt:

Iedereen moet op de Heer vertrouwen, wees daarom sterk en houd moed. Vertrouw op de Heer.

Wij roepen jullie op om deze zondagmorgen, op welke manier dan ook, tijd te nemen voor elkaar, een ontmoeting met God en te bidden voor het virus, de gevolgen en de slachtoffers.

Heb je vragen of wil je reageren dan kan dit via info@de-egs.nl

Namens de oudsten

Bert, Johannes, Cris en Richard