SloganStudiebijeenkomst met ds. Henk Poot over Esther


Studiebijeenkomst met ds. Henk Poot in Stadskanaal over ‘Esther’

Op donderdag 23 mei 2024 is er in Stadskanaal een studiebijeenkomst met spreker ds. Henk Poot namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Esther. De bijeenkomst vindt plaats in de Eendracht, Poststraat 30, 9501 ER Stadskanaal. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Thema
De actualiteit van het Bijbelboek Esther is griezelig voor onze tijd. Het Joodse volk, weliswaar in ballingschap, leeft tamelijk rustig. En van het ene op het andere moment wordt alles anders. Het Bijbelboek Esther geeft ons een antwoord op het verschijnsel antisemitisme en dat is geen gemakkelijke boodschap. Maar dwars door alles heen is er hoop!

 

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan, zoals ‘De Knecht des Heren’ ‘Abraham een vriend van God’, ‘Jozef, een Messiaanse geschiedenis’, ‘Uittocht’ over het evangelie van Johannes en ‘Intocht’ over de brief aan de Romeinen. Ds. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.