SloganThema


Het is weer tijd voor een nieuw thema om te behandelen tijdens de bidstond en de kring. Voor de komende twee weken is het thema:

‘Herbouw het huis’

Ons thema van dit jaar is ‘bouwen op de rots’. Met Jezus Christus als hoeksteen.

Het lijkt soms dat we een huis aan het verbouwen zijn met een uitbouw en een ander dak, een ander schuurtje ertegenaan. De architect heeft vroeger een helder beeld geschetst van hoe het huis er uit moest zien, maar we hebben er zelf van alles bij aangebouwd; het is een heel ander huis geworden. Dit is natuurlijk figuurlijk bedoeld.

Soms hebben we het niet helemaal meer duidelijk hoe God zijn huis heeft ontworpen, de bouwtekeningen staan in de Bijbel. We hebben zoveel aangebouwd, aan eigen inzichten, dat het belangrijkste waar alles om draait ons aan het zicht is ontnomen.

Moeten we wel doorgaan met verbouwen of moeten we herbouwen zoals de Israƫlieten deden met de tempel; zij maakten hem weer zoals hij bedoeld was.

Laten we Zijn huis bouwen zoals God het bedoeld heeft met Jezus als hoeksteen.

 

Teksten om te bestuderen:

  • Haggai
  • Johannes 12:20-26

Bouwen aan de gemeente is bouwen aan jezelf.

Ben je op zoek naar een kring of wil je meer informatie over de kring, bidstondavonden of het thema? Neem dan contact op met Cris Koster hij helpt je graag.